Lov om brug af sikkerhedsseler i autocamper

Sikkerhedsseler i autocamper

Autocamper Udstry og Brug

Alle bruge sele. Med virkning fra 1. maj 2009 må der kun transporteres det antal personer i bilen, som der er sikkerhedsseler til.
sikkerhedsseler i autocamper 2

Fra 1. maj skal der være sikkerheds-seler til alle ombordværende. Til børn under 135 cm højde skal der være en autostol eller selepude. Alle børn UNDER 15 år-, skal være spændt fast, ellers giver det et klip i kørekortet.

Det er slut med på lovlig vis at proppe masser af børn ind på bilens bagsæde. Nye regler fra 1. maj betyder, at der ikke må være flere personer i bilen, end der er sikkerhedsseler til.

Gælder også autocampere
Den nye regel om seler/sikkerhedsudstyr til alle gælder også for autocampere, men her er nogle gråzoner i reglerne. Sørg for sikkerheds skyld for, at også alle i autocamperen er behørigt fastspændt, som om det var en almindelig personbil.

I virkeligheden er det en gammel lov, som først træder i kraft nu. Allerede i 2006 indførte EU de nye regler, men Danmark valgte at udskyde indførelsen af EUs lovgivning, da man ønskede at give børnefamilierne tid til at anskaffe en større bil (selvfølgelig en autocamper) med lovlig plads til alle.

Regler om sikkerhedsseler:
Personbil M1 skal på alle siddepladser på fremad- og bagudvendende sæder være forsynet med sikkerhedsseler således: Alle i en bil skal have sikkerhedssele på.

Som udgangspunkt må der ikke transporteres flere personer i en bil, end der er siddepladser med sikkerhedsseler til. Børn med en højde på under 135 cm skal anvende særlig tilpasset sikkerhedsudstyr.

Sidevendte sæder kan ikke anbefales:
Det er ikke muligt at opnå samme grad af sikkerhed med sidevendte sæder som med fremadvendte sæder. Trafikstyrelsen kan derfor ikke anbefale at anvende sidevendte sæder. Sidevendte sæder er ikke tilladt i biler nyere end 20. oktober 2007 med undtagelse af enkelte særlige busser.
Med andre ord det er ikke ulovligt at side på et sidevendt sæde, uden sikkerhedssele i en autocamper fra før 20. oktober 2007, men det anbefales ikke. I autocampere registreret efter den 20. oktober 2007 er dette ikke tilladt.
Kilde: Trafikstyrelsen

Skriv et svar