Frankia 2015 med lettere autocampere

Frankia er klar med lettere autocampere

Autocamper Nyheder

Moderne autocampere bliver lettere og lettere. Det gælder også to ny modeller fra Frankia, som er i Danmark om kort tid. Inden da kan de ses på stor udstilling i Düsseldorf.

Der bliver produceret mange nye campingvognsmodeller, der kan trækkes af mindre biler, og stort set alle producenter kan levere lette modeller, der passer til den downsizing af bilparken, som har ramt Danmark de senere år.EXPORER_1608_camping-(3)

Alle de nye 2015-modeller kommer til efteråret og kan ses for første gang på caravan-udstillingen i Düsseldorf.

Kigger man på autocampere, er der også en tendens til, at bilerne bliver lidt lettere for hvert modelår. Slankningen af autocamperne sker typisk ved brug af tyndere konstruktioner og lettere og stivere materialer. Det sker alt sammen for at bringe vægten ned og brændstoføkonomien op. Kunderne efterspørger bedre driftsøkonomi, for det er de blevet vænnet til fra deres almindelige biler. Trenden er også tydelig i USA, hvor de store RV’s – recreational vehicles – virkelig er forslugne. Her benytter flere og flere producenter lettere chassis-konstruktioner som udgangspunkt.Frankia 2015 autocamper 1

Kigger man på tyske Frankia, der ellers stort set har produceret autocampere efter samme solide opskrift i 50 år, kommer der til næste sæson også lettere modeller. To ny Frankia-modeller, der kan blandt andet kan ses på udstillingen, er såkaldte delintegrerede autocampereFrankia 2015 autocamper 2

»Jeg har netop været på fabrikken, hvor jeg har set de nye modeller fra Frankia, og den gode nyhed er, at man endelig er klar med to nye og lettere delintegrerede autocampere,« forklarer Niels Brændekilde, direktør i NBC-Niels Brændekilde ApS.

Stor tysk udstilling

Alle de nye 2015-modeller kommer til efteråret og kan ses for første gang på caravan-udstillingen i Düsseldorf. Udstillingen er den største i verden, og udbuddet af nye campere ventes at sætte rekord, når dørene åbnes den 30. august. I forhold til sidste år er udstillingsarealet udvidet og antallet af udstillede modeller ventes at blive omkring 1.900 stk. fra lige under 590 forskellige udstillere. Sidste år havde udstillingen 176.120 besøgende, hvoraf 88 pct. var tyskere og langt de fleste private med appetit på en ny model.

Plads til fire

Frankia T 72 GD

  • Opbygning: Fiat Ducato 35L
  • Længde: 715,5 cm
  • Bredde: 224,8 cm
  • Akselafstand: 410 cm
  • Køleskab: 141 liter
  • Vandtank: 150 liter
  • Motor: Fiat diesel 150 hk (merpris på 21.030 kr. i forhold til standard med 130 hk)
  • Grundpris: 889.600 kr.
  • Moskitonet: 4.910 kr.

Alle Frankia-modeller er opbygget i Tyskland. NBC-Niels Brændekilde ApS har haft import og forhandling de seneste 15 år.
De nye modeller er uden garage, så de har en lav sengehøjde, men de har stadig et stort bagagerum.Frankia 2015 autocamper 3

»Der er tale om en yderst elegant autocamper med Truma-varme, stor vandtank på 150 liter og en 100 liter spildevandstank, og så er der sovepladser til fire personer,« forklarer Niels Brændekilde.

De nye modeller har også et ændret design af bagenden med nye LED-lygter og ændret stødfanger.

I den indvendige del er de nye Frankia-modeller blevet beklædt med lysere træ og flere blanke detaljer.

Hvis man bestiller sin autocamper med Termo Guard, giver Frankia 10 års fugtindtrængningsgaranti, og bestiller man bilen med en speciel chassis-pakke, sparer man et eventuelt tillæg for større motor (150 hk i stedet for 130 hk) og får en 90-liters dieseltank, fartpilot og manuel aircondition mm. til en merpris på 36.820 kr.

jyllands-posten.dk

Frankia Exclusiv T72 2015 Model

Skriv et svar