Göta Kanal i Autocamper

Autocamper Ferie Göta Kanal

Autocamper Ferie Sverige

Autocamper turister fra hele Europa nyder den smukke natur og de rolige omgivelser.Langs hele Göta kanalen, er der faktisk en lang række aktiviteter for børn og unge og resten af familien. Göta Kanal tiltrækker tre millioner turister hvert år, og mange af dem er autocamper turister. Bobil-og-Gøta-kanal

Göta Kanal strækker sig fra Sjötorp på Vänerns østside til Mem, Slätbaken. Den er 190 km. lang og omfatter i alt 58 sluser. Et af højdepunkterne – i mere end en forstand! – er kæden af sluser i Berg, hvor syv forbundne sluser løfter bådene over 18 meter op fra søen Roxen. Kanal og sluser er generelt åben gennem hele sæsonen fra 4. maj til 30. september. Check med Göta kanal hjemmeside, før I tager planlægger jeres tur.

Gøtakanalen 1

Gøtakanalen forbinder de to store søer Vänern og Vättern og er ét af de største byggerier på svensk jord nogensinde. De første ideer om at kunne forcere de meget vold- somme fald begyndte i 1500-tallet, men først i 1718 forsøgte Christohper Polhem at sprænge slusekamre i klipperne ved faldene, men arbejdet blev aldrig helt færdigt, for i 1754 stoppede byggeriet dels på grund af en arbejdsulykke og dels var pengene sluppet op. De første sluser kunne tage skibe op til 140 tons, men de blev snart for små, så i 1838 påbegyndtes byggeriet af større sluser – billedet til højre – , de blev indviet den 5. januar 1844.
Det tog 58.000 soldater 22 år at grave kanalen ud – med håndkraft! De imponerende sluser ved Trollhättan. I sluseanlægget hæves eller sænkes skibene i 4 sluser i alt 32 meter på vejen gennem Göta Älven.

sluser ved Trollhättan

Campingpladser Göta kanal

Göta kanal.se

Autocamper parkering langs Göta kanal

Skriv et svar