Camper til Kjerag

Camper til Kjerag

Camper til Kjerag. For at køre din autocamper til Kjerag er en fantastisk måde at se bjergene på den vestlige kyst af Norge samtidig med at en anstrengende, men givende vandretur til Kjerag og Kjeragbolten (stenen er kilet i klippen, som du kan få på). Udsigten fra Kjerag og nærliggende Nesatind vil helt sikkert tage pusten fra selv de mest erfarne vandrere. Tiden vil vise, om du har hvad det kræver at optrappe til Kjeragbolten.

Camper til Kjerag

Camper til Kjerag

Autocamper parkering Øygardstøl

For at bringe din autocamper til Kjerag, skal du køre Øygardstøl via Sirdal. Hvis du kommer fra Stavanger er den hurtigste måde at køre op Hunnedalen. Hvis du kommer fra øst vil du løbe fra Setesdal. Husk, at vejen fra Setesdal i Suleskard er meget smal, så hvis du har en stor motor hjem eller hvis du ikke er god til at vende det kunne være smart at løbe rundt og kommer fra Vesten. Kørsel afstand fra Sirdal til Øygardstøl er smuk, så sørg for at have nok tid til at nyde det. Vejen er for smal i nogle pletter, så kør forsigtigt og behandle andre bilister, som du vil have dem til at behandle dig. Det koster 150 NOK – (NOK) til at parkere i Øygardstøl / Kjerag Café & Restaurant.

Rejse med autocamper i Lysefjorden

Turen op til Kjerag er krævende og det er derfor, det er rart at have din autocamper parkeret på Øygardstøl, så du kan slappe af, når turen er slut. Mange mennesker kombinerer denne vandretur med en tur til hvad nordmændene kalder Preikestolen eller Prekestolen (autocamper til Preikestolen). Det ligger på den anden side af Lysefjorden, så du behøver at køre til Stavanger og tage en færge over til Tau at komme dertil, men det er indsatsen værd. Det kan være smart at have en hviledag mellem de to migreringer, især fordi Kjerag-vandretur er krævende.

Når du kan vandre til Kjerag?

Re vandretur til Kjerag tager omkring seks timer fra Øygardstøl og med pauser, det er uden tvivl en dagstur. Turen bør undersøges kun fra juni til september, fordi det er farligt at forsøge at gå, hvis der er sne på sporet. Hvis du kommer tidligt eller sent på sæsonen, så tjek med Norske Turistforening (www.dnt.no) af sneforholdene tillader en tur. Hvis du ønsker at gøre trek uden for højsæsonen, bør det kun ske med en guide. Den Norske Turistforening har valgt spor til Kjerag, og det er stejl, glat og ujævn i steder, så det er meget vigtigt at have ordentlige vandresko / støvler.

Forberedelse at vandre til Kjerag

Vandretur til Kjerag brug for ordentlig forberedelse, fordi betingelserne i bjergene kan ændre sig hurtigt. Hvert år er der en række redningsaktioner i bjergene, fordi vandrere kan forsøge at gøre vandreture uden ordentlig forberedelse og udstyr. Kontroller altid prognosen, som en dag, der begynder med klar blå himmel og solskin kan have nul sigtbarhed og en snestorm til frokost, selv midt om sommeren. Medbring en rygsæk med varm, vindtæt og vandtæt beklædning, masser at drikke og mad til at holde din energi niveauer op i hele gåtur. Der er ingen leverandører eller boder på hele turen, så du skal medbringe alt hvad du behøver. Der er ingen toiletter på vejen, så det er smart at bruge faciliteterne på Kjerag Café & Restaurant, før du starter trek.

Snacks til vandretur til Kjerag

På Kjerag Café & Restaurant har en kiosk, hvor man kan købe snacks til vandretur. De har også en god restaurant, hvor du kan spise et godt måltid og nyde den fremragende udsigt over Lysefjorden. Personalet er fremragende kilder til information om turen, så det er vel værd at tale med dem for at lære de nyeste betingelser på sporet.

BASE jumpere på Kjerag

Udsigten fra Kjerag og Kjeragbolten er fantastiske, men sørg for at du ikke går glip af udsigten fra Nesatind. Omkring 300 meter før du kommer til Kjeragbolten, der er en enorm bunke med tegn på det, følg den til Nesatind (ca. 500 meter væk), som mange tror, at udsigten derfra er bedre end Kjeragbolten og det er også her BASE jumpere faldskærm fra. Hvis du er heldig, vil du se dem springe fra klippe til at falde 1000 meter ned til fjorden nedenfor. Vandretur til Kjerag er ikke for alle, på grund af sin anstrengende karakter, men dem, der fuldføre det vil have minder for livet.

Fakta:

Anslået walking tid: omkring 6 timer
Afstand: 12 km
Niveau: Krævende
Sæson: jun-sep

Annonce:

Skriv et svar