Camper til Preikestolen

Camper til Preikestolen

Preikestolen (undertiden kaldet Prekestolen på norsk) er en af Norges mest berømte seværdigheder. Det er udtalt prej-ke-stolen og, som du ser Preikestolen i alle tegnene i Norge, er det det, vi vil kalde det i denne artikel. Du kan køre din autocamper til Preikestolens vandresti og gå til toppen derfra. Du er garanteret en oplevelse du aldrig vil glemme, da de seværdigheder undervejs og især fra toppen er noget du ikke finder andre steder.

Camper til Preikestolen

Camper til Preikestolen

Camper på Tau-færgen

For at komme til Preikestolen fra Stavanger, skal du tage færgen fra centrale Stavanger til Tau. Færge varierer afhængigt af, når du rejser, så tjek færgen tidsplan på (www.norled.no/en/maps-and-schedules/ferry/rogaland/), ved at trykke på “Stavanger-Tau”. På samme hjemmeside kan du også se de satser ved at trykke på “Færge billetpriser og zoner”. Alle priser er afhængig af længden af din autocamper (inkluderer driver) og er givet i norske kroner (NOK). Når du kommer til Tau vej til Preikestolen masser af tegn, så det er nemt at finde vej.

Autocamper parkering og camping på Preikestolen

Hvis du kører din autocamper til Preikestolen og ønsker at tilbringe natten, hvor du er nødt til at parkere på Preikestolen Camping (www.preikestolencamping.com). Det koster 200 NOK, – per nat for et mobile home, og yderligere NOK 40, – hvis du har brug for elektricitet. Preikestolen campingplads ligger omkring 4 km fra Preikestolen Fjellstue, hvor du vil finde den vandresti til Preikestolen. Du kan starte vandretur til Preikestolen Preikestolen fra campingpladsen, da de har udvidet landingsbanen der, men det tilføjer et par kilometer til vandretur. Der er regelmæssig bus fra Tau passerer gennem Preikestolen Camping og slutter ved Preikestolen Fjellstue, så du behøver ikke at gå de ekstra kilometer, hvis du ikke ønsker. Hvis du ikke planlægger at tilbringe natten med Preikestolen, hvor du kan parkere på Preikestolen Fjellstue for NOK 150, – per dag, men du må ikke forlade den mobile home natten der. Det er absolut værd at have frokost eller middag på Preikestolen Fjellstue, som det har udviklet sig til en nice getaway.

Autocamper parkering og camping på Preikestolen

Autocamper parkering og camping på Preikestolen

Når du kan vandre til Preikestolen?

Det er vigtigt at huske, at du ikke kan vandre til Preikestolen hele året. Hvis der er sne på vejen, det er farligt at forsøge at gøre trek. De fleste år, sporet er fri for sne fra april til oktober. Hvis du forsøger at gøre hike tidligt eller sent på sæsonen, så kontakt Preikestolen Fjellstue (www.preikestolenfjellstue.no) for at finde ud af, om sporet er åbent. I midten af sommeren tiltrækker Stavanger meget krydstogtskibe og mange passagerer kommer til at se Preikestolen. Det er derfor klogt at enten komme i natten før du planlægger at gøre turen så du kan komme væk tidligt om morgenen før passagererne fra krydstogtskibe ankommer, eller gøre det efter klokken 16, når de vendte tilbage til skibene. Sommerdage er lange i Norge, så det er ikke noget problem at gøre trek under sent på eftermiddagen.

Forberedelse at vandre til Preikestolen

Vejen op til Preikestolen er godt markeret med rød T-malet på træer og klipper. Vejen har selv set mange forbedringer i årenes løb og senest var en gruppe af Sherpa fra Nepal i at arbejde på det. Resultatet er en sti, der er let at se, men det kan stadig være svært at gå hele, som du passerer gennem meget stejle terræn. Turen til toppen tager omkring 1,5 timer, og du kan forvente at tage lidt mindre tid at spilde. Selv om der er en meget lang vandretur, er det en krævende sådan, og det er vigtigt at klæde sig ordentligt og forberede hurtigt skiftende forhold. Husk altid at bære ordentlige vandresko og bringe en lille pose med varm, vindtæt og vandtæt beklædning. Bring meget at drikke og snacks at spise, fordi der ikke er leverandører eller boder langs vejen eller på toppen af Preikestolen, så du er nødt til at bære med dig alt hvad du behøver at spise og drikke. Husk aldrig at efterlade nogen vrøvl bag dig.

Camper i Norge

Der er en 604-meter drop ned til Lysefjorden fra Preikestolen og de fleste mennesker virkelig mærke det i maven, når de kravler frem og kigge ned. Udsigten fra Preikestolen er betagende, og vil helt sikkert ophold med dig resten af dit liv. Det er dog ikke den eneste store vandring på den norske vestkyst, let tilgængelige uanset om du rejser med en autocamper. Over Lysefjorden kan du lave en meget mere anstrengende vandretur til Kjerag. Preikestolen og Kjerag er nemme at kombinere, hvis du har et par dage og ønsker at opleve det bedste, norske naturen har at tilbyde.

Fakta:

Anslået walking tid: 2-3 timer
Afstand: 4 km
Niveau: Øvet til krævende. Vejen er veludviklet, men terrænet kan være stejle.
Sæson: April til oktober

Annonce:

Skriv et svar