Camper til Besseggen

Camper til Besseggen

For at køre din autocamper til Besseggen tager dig forbi nogle af de smukkeste landskaber de norske fjelde har at tilbyde.

Besseggen er en populær vandreture stedet, fordi det er let at komme til og udsigten undervejs er betagende. Denne tur er let at kombinere med andre stigninger i Jotunheimen, som Galdhøpiggen, som er i nærheden.

Camper til Besseggen

Camper til Besseggen

Autocamper parkering Besseggen

Det er godt at bringe din autocamper til Besseggen, fordi du burde tilbringe en nat, når du gør trek. Du kører til Gjendeosen / Gjendesheim Turisthem, hvor du er nødt til at forlade den mobile hjem, mens du går. I alt har du tre muligheder for RV parkering på Besseggen. Der er korttidsparkering nær molen, som koster NOK 150, – per dag, men det er normalt fuld, så du skal være heldig at få en plads i højsæsonen. Den anden parkeringsplads ligger omkring 2 km væk og koster NOK 130, – per dag. Der er en gratis minibus fra parkeringspladsen til molen. Denne parkering er smart at bruge, hvis du planlægger at vandre i et par dage. En tredje mulighed er Maurvangen Camping (www.maurvangen.no), hvilket er inden for gåafstand af molen. Hvor kommer det koste NOK 220-230, -per dage, plus NOK 30, – for elektricitet.

Båd fra Gjendeosen til Memurubu

Det anbefales at starte dagen tidligt og tage båden fra Gjendeosen til Memurubu, og derefter gå tilbage over Besseggen. Det er naturligvis også muligt at gøre det i omvendt rækkefølge, men du skal holde øje med tiden, så du ikke går glip den sidste båd og er nødt til at overnatte på Memurubu Tourist (www.memurubu.no). For at gøre det i omvendt rækkefølge kan være smart på de dage, hvor mange mennesker der venter på båden i Gjendeosen at gå til Memurubu, fordi så vil du undgå køer. Du kan finde båd tidsplaner og mere information her (www.gjende.no/english/). Billetter kan købes om bord på båden, og det er ikke muligt at forudbestille. De dage, hvor mange mennesker rejser, de uddele billetter, der viser hvilken båd afgang, skal du være på.

Når du kan gå langs Besseggen?

Den rute over Besseggen er godt præget af Norske Turistforening (Den Norske Turistforening) (www.dnt.no). Det tager omkring otte timer at vandre Besseggen, plus omkring 20 minutter at tage båden på tværs af søen. Adskillige dele af sporet kan være udfordrende, på grund af den ujævne terræn og en stejl skråning, så slid gode løbesko. Du kan vandre Besseggen, når der ikke er sne på sporet, hvilket er normalt mellem juni til september. Hvis du ønsker at gøre hike tidligt eller sent på sæsonen, så kontakt Gjendesheim Turisthytte (http://gjendesheim.dnt.no) for at få de seneste oplysninger om sporet tilstand.

Udvidelse af vandretur over Besseggen

Du kan forlænge gåtur over Besseggen, med båd hele vejen til Gjendebu og gå over Bukkalægret til Memurubu Tourist (www.memurubu.no), hvor du overnatter. Fra Memurubu du går over Besseggen til Gjendeosen hvor du forlod autocamper. Denne tur kan naturligvis også ske i omvendt rækkefølge.

Forberedelse til at gå langs Besseggen

Forholdene i bjergene kan ændre sig hurtigt, så sørg for at planlægge ordentligt. Kontroller altid prognosen før du hovedet ud. Medbring en rygsæk med varm, vindtæt og vandtæt beklædning, drikkevarer og mad til at holde din energi op i hele gåtur.
Du kan købe måltider, snacks og tilbringe natten på både Gjendesheim Tourist (http://gjendesheim.dnt.no) og Memurubu Tourist (www.memurubu.no), men på selve rute over Besseggen er ingen steder at købe mad eller drikkevarer, så du skal tage alt hvad du behøver med dig.

Norges mest berømte vandreture

Besseggen er en af Norges mest kendte treks, der tager dig gennem smukke landskaber og smuk udsigt. Tilgængeligheden gør det nemt at komme til, og det er en vandretur, du aldrig vil glemme.

Fakta:

Anslået walking tid: 6-8 timer
Afstand: 14 km
Niveau: Øvet til krævende
Sæson: jun-sep

Autocamper ferie Australien

Autocamper‎ Ferie Canada

Autocamper Ferie Frankrig

Autocamper Ferie Kroatien

Autocamper Ferie Island

Autocamper Ferie Italien

Autocamper Ferie New Zealand

Autocamper Ferie Norge

Autocamper Ferie Portugal

Autocamper Ferie Spanien

Autocamper Ferie Storbritannien

Autocamper Ferie Sverige

Autocamper‎ Ferie Tyskland

Autocamper Ferie USA

Annonce:

Skriv et svar