Bilferie i 2015

Hver fjerde dansker tager på bilferie i 2015

At tage på bilferie er populært blandt danskerne. I år planlægger nemlig næsten hver fjerde dansker at tage bilen med på ferie. Tyskland, Italien og Østrig ligger øverst på listen over de steder, som vi har mest lyst til at besøge.

Danskerne fylder desuden gerne bagagerummet på rejsen, og det er tøj, lokale delikatesser og souvenirer, som vi køber med hjem. Det fremgår af Bilferierapporten 2015 – en rapport om danskernes bilferievaner udarbejdet af Stena Line.

Bilferie i 2015

Bilferie i 2015

Leje af autocamper og biler

Her kan du leje autocampere og biler

Bilferierapporten

Bilferierapporten bygger på en statistisk funderet undersøgelse, hvor 1.000 personer har svaret på spørgsmål om at holde bilferie. Resultatet viser, at det er en ferieform, som ligger danskernes hjerte nær. I år vil næsten hver fjerde dansker, 24 procent, nemlig tage på bilferie. Tyskland er det land, som de allerfleste danskere, 59 procent, planlægger at besøge. Derefter følger Italien og Østrig med henholdsvis 24 og 21 procent. Også Sverige og Frankrig er populære lande og ligger øverst på listen.

Der er mange danskere, som foretrækker bilferie frem for andre rejsealternativer. 80 procent af respondenterne synes, at bilferie giver en større frihed og fleksibilitet. 67 procent synes også, at det bedste ved bilferie er muligheden for at få spontane oplevelser på vejen. En anden fordel ved at rejse i bil er, ifølge danskerne, muligheden for at købe ting med hjem. Tøj, lokale delikatesser og souvenirerer det som svares hyppigst på spørgsmålet om, hvad man allerhelst køber på bilferien.

Men det er ikke kun danskerne, som Stena Line har taget pulsen på, når det gælder bilferie. Årets bilferierapport er gennemført i samlet set ni lande og indbefatter blandt andet Tyskland, Norge, Storbritannien og Frankrig.

– I år har vi lavet en global bilferieundersøgelse på alle vores markeder, og vi kan konstatere, at interessen for at tage bilen med på ferien er stor også uden for Danmarks grænser. Bilferie er allermest populær i Frankrig, hvor næsten syv ud af ti franskmand planlægger at begive sig ud på Europas veje i år – mens danskerne havner på ottendepladsen, siger Thomas Christiansen, Marketing & Sales Manager, Travel Market Denmark.

Leje af autocamper og biler

Her kan du leje autocampere og biler

Annonce:

Skriv et svar