Rengøring af vandtank i Autocamper

Rense tanksystemet i Autocamper

Rengøring af vandtank i Autocamper

Vandet i autocamperen vandtank er næsten stillestående. Dvs. at vandet i vandtanken er en rigtig god grobund for alger og bakterier. Derfor skal vandtanken renses og rengøres grundigt mindst en gang om året. Så er vi sikre på at have fjernet alle alger og bakterier inden vi tager autocamperen i brug.

Det er ikke særligt svært at rengøre vandtanken og vandslanger. Der findes flere produkter på markedet til formålet.

Naturlig rensemetode af tanksystemet i Autocamper 1.
Rengøring af vandtank i Autocamper. Vil man rense tanksystemet i autocamper på en naturlig måde, er det en god idé, at der hældes 2- 5 dl eddike til ca.10 liter vand på systemet, så algedannelse forebygges, og bakterier minimeres. Fyld tanken med eddikkeopløsningen og lad det stå i tanken en dags tid. Vandet tømmes via vandhanerne i vognen, så opløsningen kommer ud i alle slanger. Er man ikke sikker på, at alt vandet er løbet ud af systemet, bør man puste det sidste vand ud af vandvarmeren, så der ikke er en lille rest tilbage. Skyl derefter med rent vand, til smagen af eddike er væk.

Rensemetode tanksystemet Autocamper – Klorin

Rengøring af vandtank i Autocamper – Klorin
Klorin der bl.a. bruges i husholdningen er udmærket til rengøring af drikkevandsanlæg, brug ca. 1 liter til 50 liter vand, lad det stå i ca. 12 timer, tøm hele drikkevandsanlægget for klorvand, skyl efter 3-4 gange med 50 liter rent vand. Hvis det rene vand stadig smager/lugter af klor, skyl efter igen.

Rengøring af vandtank i Autocamper – Rodalon
I stedet for klorin er det lige så effektivt at anvende Rodalon. Anvendes på samme måde – bland med vand, fyld hele systemet op, lad det stå et døgns tid, skyl igennem med masser af vand. Rodalon dræber bakterier, fjerner dårlig lugt og lugter ikke i sig selv.

Prøv at undgå bakterievæksten i autocamper vandtank : Tøm vand systemet når du ikke bruger vognen. Hvis slanger og tank tømmes og tørres ud, kan bakterierne ikke leve.

Skriv et svar