Regler for vinterdæk i udlandet – Vinterdæk regler

Regler for brug af vinterdæk i udlandet

Autocamper ferie –  Vinterdæk i udlandet – Vinterdæk regler

Skal du på autocamper ferie i vinter perioden til udlandet, er det en god idé at sætte sig ind i reglerne i det pågældende land. Måske kender du reglerne herhjemme. Men hvordan er det nu lige i Tyskland? Her er der faktisk krav om, at du har vinterdæk på, når vejret kræver det!
Det er i mange lande et lovkrav at man har monteret vinterdæk på autocamper, vi har valgt at tage de mest udbredte rejsemål med i vores undersøgelse af regler for vinterdæk.
Regler for vinterdæk i udlandet - Vinterdæk regler 3

Sverige
Vinterdæk: Her er vinterdæk et lovkrav mellem 1. December og 31. Marts. Dette gælder også for påhæng, i form af campingvogne, trailere og lignende. Der skal minimum være 3 mm mønster på dine vinterdæk i Sverige.
Pigdæk: Pigdæk er tilladt mellem d. 1. Oktober og d. 15. April.
Snekæder: Hvis vejr. Og vejforholdende tillader det, er det tilladt at bruge snekæder på alle typer køretøjer.

Norge
Vinterdæk: Vinterdæk er et lovkrav i Norge, i lovgivningen står der at man skal benytte vinterdæk i den periode hvor føret gør det nødvendigt. Kravet til dækmønsteret er her 3 mm.
Pigdæk: Det er tilladt at køre med pigdæk fra d. 1. November til første Søndag i den efterfølgende påske.
I Norge er der indført afgift for brug af pigdæk i nogle byer.

Schweiz
Vinterdæk: Her er vinterdæk ligesom i ikke et lovkrav, dog skal biler være udrustet til vinter vejret, dette betyder det samme som at man skal have monteret vinterdæk og have snekæder med sig.
Pigdæk: Pigdæk er tilladte fra d. 1. November til d. 30. April. Det er dog ikke tilladt at køre med pigdæk på motor- og motor trafikveje.
Biler med pigdæk, må højest køre 80 km/t.

Tyskland
Vinterdæk: Vinterdæk skal ifølge tysk lovgivning være monteret når der er is, sjap, frost eller sne på kørebanen.
Pigdæk: Pigdæk er ikke tilladt på nogle køretøjer i Tyskland.
Snekæder: Snekæder er tilladte, men alle køretøjer der har monteret snekæder, har en hastighedsgrænse på 50 km/t.

Frankrig
Vinterdæk: Vinterdæk er ikke et lovkrav i Frankrig. Krav til dækmønsteret er 3.5 mm.
Pigdæk: Pigdæk er tilladte fra d. 1. November til den sidste Søndag i marts måned.
Snekæder: Snekæder er et lovkrav de steder hvor der skiltes med det. Hastighedsgrænsen med snekæder er 50 km/t.

Italien
Vinterdæk I Aostadalen skal bilen være udstyret med vinterdæk, eller man skal medbringe snekæder i perioden 15. oktober til 15. april. Det samme kan gøre sig gældende i andre områder. Der vil i så fald være skiltet med det.
Pigdæk Pigdæk er tilladt fra 15/11 til 15/3 for køretøjer under 3500 kg. Maksimalhastighed på motorvej er 120 km/t, på landevej 90 km/t. Kører man med pigdæk skal alle køretøjets hjul være udstyret med pigdæk – også en evt. anhænger. Desuden anbefales stænklapper på baghjulene.
Snekæder Ved skiltning omkring snekæder accepteres både kørsel med snekæder og med vinterdæk. Biler udstyret med snekæder må maks køre 50 km/t.  Regler for vinterdæk i udlandet - Vinterdæk regler 1

Østrig
Vinterdæk: Vinterdæk er i Østrig et lovkrav mellem d. 1. November og d. 15.april, der skal minimum være 4 mm mønster på vinterdækkene.
Pigdæk: Pigdæk er tilladte i perioden fra d. 1. Oktober til d. 31. Maj, der gælder med pigdæk en hastighedsgrænse på 80 km/t på landeveje og 100 km/t på motorveje. Derudover skal man have et mærkat i bagruden, dette mærkat kan købes hos: ÖAMTC, eller på tankstationer i Østrig.
Snekæder: Snekæder er tilladte i Østrig, hvis de har godkendelsen ÖNORM V 5117, for små køretøjer og ÖNORM V 5119 for store køretøjer. Det er muligt at købe eller låne snekæder på ÖAMTC’s stationer.

FINLAND
Vinterdæk med mindst 3 mm mønsterdybde er lovpligtige 1/12 – 29/2.
Pigdæk er tilladt 1/11 – mandag efter påske.

Andre lande i Europa:

Oplysninger om regler for vinterudstyr i andre lande

Regler for vinterdæk i udlandet - Vinterdæk regler

Skriv et svar