Lemesos, en ferieby i forandring

Lemesos, en ferieby i forandring

Cyperns andenstørste by Lemesos (på engelsk Limassol) har de senere år gennemgået en forandring fra at være et nedslidt turistrejsemål til at blive en kosmopolitisk trendsætter.

Lemesos, en ferieby i forandring

Lemesos, en ferieby i forandring

De lokale myndigheder og det private erhvervsliv har med forskellige projekter fået et af 80’ernes foretrukne charterrejsemål til at blomstre. Gamle hoteller er blevet renoveret, opgraderet eller bygget om til smukke lejligheder med udsigt over Middelhavet. Nye trendy restauranter, tagterrasser og klubber skyder op som paddehatte langs kystvejen og inde i de gamle bydele.

Den nyåbnede Marina, som ligger lige ved bykernen, er blevet en meget stor succes. Her samles folk både om dagen og aftenen for at spise på en af restauranterne eller drikke en kop kaffe på en café, shoppe, slentre omkring eller bare studere folkelivet. Man kan nemt bruge flere timer i den lune havbrise.

Den første del af projektet står færdigt, og nu er man i gang med fase to, hvor bl.a. en sandstrand er ved at blive anlagt, og et nyt hotel er under opførelse i bekvem afstand.

Lemesos kommune har de senere år gjort meget ud af at renovere og anlægge en ny strandpromenade langs den lange kyststrækning.For nylig blev også en aktivitetspark indviet med et lille parkteater ved siden af strandpromenaden og centrum. Sidst på året åbner også de nyanlagte broer/moler, hvor kan gå skønne gåture helt tæt på havet. Endvidere har man lavet nye cykelstier flere steder i byen, men den mest populære er selvfølgelig den ude ved kysten med Middelhavet som blikfang. Cyprioterne har taget cykeltrenden til sig, og den ene cykelbutik efter den anden er åbnet forskellige steder i byen.

Den lokale turistmyndighed i Lemesos rapporterer om et opsving af individuelle gæster, som besøger byen. Med et større antal ruteflyforbindelser er andelen af besøgende, der ikke rejser med charterselskaber, steget markant de sidste 2 – 3 år. Lemesos er især attraktiv for aktive rejsende og for dem, der søger mere end blot en strandferie. Byens beliggenhed på sydkysten er ideel for dem, der ønsker at gå på opdagelse i øens rige kulturarv og uberørte natur.

– Lemesos har virkelig fået et løft, og jeg kan absolut anbefale et besøg her. Den er en pulserende by hele året rundt og egner sig til de fleste, men jeg vil tro, at et voksent og nysgerrigt publikum trives llerbedst her.Her er et stort udbud af mange rigtigt gode restauranter og nær beliggenhed til nogle af øens fornemste seværdigheder. Desuden er der kun en halv times bilkørsel til flere virkelig gode golfbaner,siger Johan Lantz fra Cyperns Turistråd.

Flere danske charterselskaber tilbyder rejser til Cypern. Desuden går der rutefly med SAS eller Aegean Airlines året rundt fra Kastrup til Larnakas lufthavn, via Athen.

Annonce:

Skriv et svar